Kastrering

Hvorfor kastrere

Katter lever lengre i dag, enn de gjorde for bare ti år siden. Mange katter få p-piller mot uønsket drektighet i større perioder av livet sitt, men dette kan være skadelig og øker sjansen for at de utvikler jursvulster. Katten som ikke er kastrert kan utvikle livmorsbetennelse. Det viktigste symptomet er økt drikking og tissing, samt at katten blir dårlig. Sykdommen kan også vise seg med diaré, vekttap, mangel på matlyst, og utflod. Ikke minst bittsår og parring sørger for at katter får ett større smittepress ved at flere dyr kontakt med hverandre.

Etter kastrasjon

På lang sikt vet vi at katter som bli kastrert kan legge lettere på seg. Vekten kontrolleres lett gjennom fôring, statistisk sett trenger katten 20% mindre fôr. Overvektige katter er mer utsatt for sukkersyke, hjerte- og karsykdom, og ikke minst urinstein hos hannkatter. Hvis du ser at katten din får problem med å tisse, eller får blod i urinen, må du ta kontakt veterinær snarest. Dette er en sykdom, som er lett å forebygge med spesiell diett.

Hvem burde kastreres

Vi anbefaler å kastrere alle katter over 6 måneder som ikke skal brukes i avl. Dyr med arvelige lidelser er spesielt viktige, da dette hindrer overføring av det uønskede genene til neste generasjon.

Hjelp oss å forhindre at mange uønskede kattunger blir født, og gi pusen din og deg et roligere liv.