Kirurgi

KirurgiVi gjennomfører de fleste operasjonene du skulle trenge til dyret ditt. Så langt som mulig, og med mindre annet er avtalt på forhånd, burde hunden eller katten din være fastende ved operasjon. Dette reduserer sjansen for at den skal gulpe opp mat, og få betennelse i spiserøret eller luftrøret under operasjon. Hvis du har fått en time til en planlagt operasjon, skal ikke hunden eller katten få mat de siste 12 timene før operasjon, men den skal ha tilgang til vann hele tiden.

Ved større operasjoner, er det alltid en veterinær som passer på narkosen. Dette gjør at vi har hatt ekstremt lite komplikasjoner med operasjoner. Selv hunder med større nyre og hjerteproblemer har vi fått gjennomført kompliserte operasjoner på. Alder er ingen hindring for operasjoner, men jo eldre de blir, jo større risiko er det ved en operasjon. Ingen operasjon eller sedering er uten risiko, selv om den er liten. Informer oss hvis hunden bruker noen spesielle medisiner for kroniske sykdommer. Ved å ta ut en blodprøve, kan vi få undersøkt de viktigste indre organene på under 15 minutter. Røntgen og ultralyd kan også vurderes før en operasjon, for å få klarhet i om eventuelle problemer som kan oppstå.

For pasienter som trenger mer avanserte operasjoner, har vi god kontakt med spesialister innen ortopedi og kirurgi som vi kan hennvise til.